Mommy content tips

Mommy content tips

Of je nu in verwachting bent, plannen hebt om je gezinnetje uit te breiden, helemaal compleet bent als gezin of gewoon alleen geïnteresseerd in het moederschap: mommy content is gewoon ontzettend leuk en leerzaam. Buiten het feit dat je hier enorm veel tips & tricks uit kunt halen is het gewoon ook satisfying om het reilen en zeilen van een ander gezin te volgen. Natuurlijk zijn die mogelijkheden er tegenwoordig genoeg. Kijk op Instagram of Facebook en de anekdotes vliegen je om de oren. Maar hoe leuk is het om gewoon weer eens een boek te lezen, of eens een podcast te luisteren of een video te kijken? Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Podcasts
♥ Podnataal
Bekende en onbekende vrouwen vertellen hun verhaal. Van zwangerschaps- tot bevallingsverhalen.
♥ Kelly Caresse
Van terugblikken naar haar zwangerschap tot de welbekende struggles van een moeder. Kelly Caresse bespreekt in haar podcast al haar persoonlijke ervaringen, tips & tricks.
♥ Mensje in de maak
Tamar, een queer cisgender vrouw met een handicap, en Sophie, een queer transgender vrouw, proberen samen een kindje op de wereld te zetten. In de podcast Mensje in de Maak doen ze verslag van hun avonturen in ivf-land.
♥ Mompoint
In deze podcasts neemt Marije jullie mee in haar gedachtengang over alles wat er speelt rondom het moederschap en het vinden en creëren van een fijne balans tussen werk, gezin en tijd voor jezelf.
♥ Ik ken iemand die
Journalisten Nynke de Jong, Hanneke Hendrix & Alex van der Hulst maken een podcast over alles wat bij opvoeden, kinderen en ouderschap komt kijken. Van interviews met experts over opvoedtips tot the bittersweet momlife.
♥ Relax Mama
Wat heb je allemaal nodig om voluit te kunnen genieten van de zwangerschap & geboorte? In deze podcast krijg je inspiratie en tips die je kunnen helpen om zoveel mogelijk te genieten van deze bijzondere fase in je leven!

Boeken
 Buskruit met muisjes
Geschreven door drie moeders van in totaal negen kinderen is het een naslagwerk voor iedere moeder die door die eerste heerlijke, maar ook onzekere tijd gaat als de kraamhulp de deur achter zich dicht heeft getrokken.
♥ Perfecte moeders bestaan niet
In Perfecte Moeders Bestaan Niet combineert VrouwenCoach en Verloskundige Diana Koster haar kennis met ontroerende praktijkverhalen, humor, positiviteit en praktische oefeningen. Dit boek geeft je daardoor een steuntje in je rug in deze prachtige, intensieve, en soms ook heel moeilijke nieuwe levensfase.
♥ Mijn Baby
Deze basisbijbel vat alles samen wat je over die bijzondere eerste twaalf maanden moet weten. Hoe ontwikkelt je baby zich? Welke kwaaltjes kun je verwachten? Hoe kun je de band met je kind versterken?
♥ Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan
Toen schrijfster Vera van Zelm zwanger raakte, was ze verbijsterd over het wereldje waarin ze terechtkwam. Vera: 'Waarom hangt er altijd zo'n zinderende blijheid om alles wat met zwangerschap te maken heeft? En hoe komt het dat niemand het erover heeft dat het eigenlijk heel oneerlijk is dat de vrouw het allemaal moet doen? En waarom is het taboe om hier eerlijk over te zijn?
♥ Relax Mama
Als je net moeder bent geworden staat de hele wereld op zijn kop. Hoe fijn zou het zijn als je af en toe dat stressventiel zou kunnen opendraaien. Nou, vanaf nu kan dat! Met de 101 tips en inzichten uit dit boek kun je de hele wereld aan.
♥ Relax Mama: die andere moeders doen ook maar wat
Is het weer zo'n dag? Pak dan dit (boekje) boek voor moeders erbij en verstop jezelf op de wc. Lees en ontdek: die andere moeders doen ook maar wat. Echt!

YouTube kanalen
 Billie Rose
Sinds 2015 is Rosanna actief op haar YouTube kanaal genaamd Billie Rose waarin ze haar leven in Amsterdam als moeder van haar kleine boys Eloi & Joa deelt.
♥ 
De Huismuts
Rachel neemt je niet alleen in haar kletsvideo's mee over haar moederschaps ervaringen, maar legt haar leven als een new-mom ook vast in haar weekvlogs.
♥ 
Kelly Caresse
Als vlogger deelt Kelly graag haar dagelijkse chaos als mama van drie meisjes. Naast wekelijkse vlogs deelt ze wekelijks  een extra video over moederschap en lifestyle.
♥ 
Mama to the max
MAMA to the max is een community voor mama's (to be) met musthaves, tips & ideeën. Marjon deelt iedere week een vlog waarin je een kijkje krijgt in haar leven als mama van 2 meiden.
♥ 
MommyProofTV
Experts & moeders vertellen en delen alles wat jij wil weten over moeder worden op hét kanaal voor mommy's! Van tips & tricks van experts tot confessions van bekende mama's.
♥ 
SaarKoningsberger
Na een fertiliteitstraject met verschillende hormoonsbehandeling werd SuperSaar eindelijk mama. Ze neemt je wekelijks mee in haar video's waarin je ziet dat het soms allemaal fántastisch is, maar soms evengoed ontzettend zwaar. 

 

Heb jij nog leuke tips voor mama-gerelateerde content? Laat het ons weten in de comments!