Welke babyfoon past bij ons?

“Welke babyfoon moet ik kiezen?”
Welke babyfoon is de beste?”
Wat zijn goede babyfoons?”

Deze vragen wordt ons vaak gesteld. Het antwoord is makkelijker dan je denkt. Je weet zelf namelijk wat jouw ideale babyfoon moet kunnen!

Deze keuzewijzer helpt je ontdekken welke babyfoons bij je wensen en eisen passen. En als babyfoon specialist hebben we namelijk altijd een babyfoon die je past.

Babyfoon met camera

Wil je je kindje kunnen zien? Dan biedt een babyfoon met camera de uitkomst. Erg handig als je in de gaten wil houden of je kindje nog op de rug of gewoon nog onrustig slaapt. Of misschien omdat het je kindje is en je er helemaal verliefd op bent! Met één blik op het beeldscherm kun je direct zien hoe het gaat met de kleine. De wensen en eisen van een babyfoon met camera kun je verfijnen.

Grootte van het scherm?

Staat de camera ver van het bedje van je kind? Dan is een groot scherm een uitkomst. Zo zorg je dat je alle details kan zien. Als de camera wat dichterbij staat kan je mij 

Met meer camera's?

Moet de babyfoon met camera uitbreidbaar zijn? Dat is handig als je meer kindjes hebt of graag wil. Bijvoorbeeld een tweeling of toekomstige gezinsuitbreiding. Op Alectobaby.nl kun je deze babyfoons gemakkelijk kiezen. Op elke babyfoon overzichtspagina vind links je het filter [uitbreidbaar]. Zo zie je alle babyfoons die je met 1 of meerdere ouderunits/camera’s uitbreiden. Met een uitbreidingscamera kun je dus meerdere kindjes (of kamers) gelijktijdig in de gaten houden.

Beweegbaar?

Wil je de camera kunnen bewegen op afstand? Dat kan handig zijn als je kindje in de kamer speelt of bewegelijk is in bed. Let dan goed op of de camera te besturen is vanaf de ouderunit.

Wifi babyfoon 

Wil je ook buitenshuis je kindje kunnen zien? Met een Wifi babyfoon kunnen beide ouders hun kindje gelijktijdig zien. De één kan dat thuis, terwijl de andere ouder op het werk of op reis is. Door de internet verbinding kun je dan altijd op je smartphone of tablet zien hoe je kindje ligt te slapen. Het bereik van een Wifi babyfoon is wereldwijd. Als je een goede internetverbinding hebt kun je je kindje zien.

Audio babyfoons

Is het voldoende wanneer je je kindje alleen maar hoort? Dan is een Audio babyfoon iets voor je.

In audio babyfoons zijn er verschillende keuzes. We zetten ze op een rij:

Een DECT babyfoon

Een DECT babyfoon is een draadloze audio babyfoon. Ze hebben een kraakhelder geluid. DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Het is een digitale techniek die afluisteren vrijwel onmogelijk maakt. Een veilige gedachte. DECT babyfoons zijn niet uitbreidbaar. Heb of wil je meerdere kindjes, dan heb je per kindje een DECT babyfoon set nodig. Het bereik van een DECT babyfoon is tot 300 meter in open veld en tot 50 meter in en om huis.

Babyfoons met groot bereik

Welke babyfoon heeft het grootste bereik?” Is het bereik van een DECT babyfoon niet genoeg voor je? Bijvoorbeeld als je in een goed geïsoleerde nieuwbouw woning woont. Of als je veel ruimte hebt. Dan is een audio babyfoon met groot bereik een uitkomst. Hiervan zijn 2 verschillende soorten. Analoge, op walkie talkie techniek gebaseerde, babyfoons en digitale babyfoons met groot bereik.

Analoge babyfoons met groot bereik

Analoge babyfoons met groot bereik  zijn uitbreidbaar tot 8 baby units. Het bereik in open veld is 3km. In bebouwing moet je rekening houden dat het bereik minder wordt, tot 200 meter. Het geluid is analoog en het kan soms ruisen. Daarnaast kunnen bij analoge babyfoons  derden meeluisteren. Het signaal wat je babyfoon uitzend is namelijk “open”. Niet beveiligd en niet gecodeerd.

Met een digitale babyfoon met groot bereik is dat niet mogelijk. Mensen kunnen dus niet meeluisteren met je kindje. Deze digitale babyfoons hebben een groter bereik dan DECT babyfoons. Het bereik is ongeveer 1000 meter buitenshuis en tot 150 meter in en om huis. Handig om even verderop koffie te drinken bij buurtgenoten. Sommige digitale babyfoons met groot bereik zijn uit te breiden met extra babyunits. Zo kun je meerdere kindjes (of kamers) gelijktijdig in de gaten houden.

Welke babyfoon met camera is goed?

Onze babyfoons met camera worden uitgebreid getest. Onze eigen R&D afdeling zorgt ervoor dat ze perfect werken. Daar werken we elke dag weer hard en. We hebben hiermee inmiddels al weer 40 jaar ervaring. Zo weet je dat je met een Alecto babyfoon altijd de juist keuze maakt.

Aan het laden
Aan het laden