Over Alecto Baby

Al 45 jaar helpt Alecto Baby jonge ouders met elektronica waar ze op kunnen vertrouwen. Alecto Baby zorgt ervoor dat er altijd ogen en oren zijn op de kinderkamer. Wat je wensen ook zijn, wij hebben voor iedereen een oplossing die naadloos aansluit. Ook als je wilt weten hoe het met de gezondheid van je kindje is gesteld.

Alecto heeft een assortiment van 100+ babyproducten. Van flessenwarmers tot thermometers, van babyfoons tot slaaptrainers. Alecto Baby heeft alles om jouw kindje van de beste zorg te voorzien.

Als het om je kindje gaat, kun je niet voorzichtig genoeg zijn. En die zorg delen we. Daarom steken we heel veel energie in de veiligheid en ‘bedrijfszekerheid’ van onze producten. Met Alecto baby weet je dus dat je voor kwaliteit kiest. Dat zeggen wij niet alleen, maar dat blijkt uit diverse testpanels van toonaangevende instituten zoals de Consumentenbond en beoordelingen van andere ouders op bijvoorbeeld Kieskeurig. En voor al die kwaliteit ben je nooit duurder uit dan nodig is. Dat is het voordeel van de grootste zijn. Alecto Baby staat al jaren aan de top. Dat vinden we nooit vanzelfsprekend, maar het geeft jou wel de zekerheid dat je ons met een gerust hart om hulp kunt vragen.

Alecto Baby heeft daarom als uitgangspunt het FRIENDS-principe:

Fast & Flexible (Snel & Flexibel)

De bouwsteen van ons succes, aanpassingsvermogen door snel en flexibel te zijn. Essentieel om aan de veranderende behoeften van ouders te voldoen. We blijven dankzij ons aanpassingsvermogen goed op de hoogte van de stand van zaken, de veranderende behoeften en nieuwe technologieën, zodat we jou als eindgebruiker beter van dienst kunnen zijn.

Reliable (Betrouwbaar)

Jouw vertrouwen in ons is veel waard. We werken met officiële normen en processen. Bovendien worden de fabrieken zonder uitzondering regelmatig bezocht door haar inspecteurs, met bijzondere aandacht voor de arbeidsomstandigheden ter plaatse, maar ook voor de sociale arbeidsomstandigheden of veiligheidsaspecten die van toepassing zijn op de betrokken werknemers.

Innovative (Innovatief)

Bij Alecto streven we ernaar onze producten te onderscheiden door creativiteit en passie, door constant te innoveren en door producten van de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Alecto werkt daarom voortdurend aan innovatieve toepassingen in haar productontwikkeling.

Exceeding expectations (Verwachtingen overtreffen)

We werken om onze beloften waar te maken, de ogen en oren van onze doelgroep te openen en al onze consumenten van dienst te zijn door in onze producten functies en dergelijke toe te voegen die meer zijn dan de standaard. Zo willen we de verwachting van onze consument overtreffen.

No nonsense

Bij Alecto weet je meteen wat je kunt verwachten. Recht toe recht aan. We houden er niet van om ergens omheen te draaien.

Durable (Duurzaam)

We zijn van mening dat wij als Alecto in ons handelen een rol van betekenis vervullen op het gebied van duurzaamheid en de maatschappelijke relevantie. Om hier invulling aan te geven worden zo veel mogelijk milieu-ontziende onderdelen in de producten ingebouwd en wordt rekening gehouden met de recyclebaarheid van producten na afloop van de levensduur. Zo werken de meeste producten op batterijen die na hun gebruik afzonderlijk gerecycled kunnen worden en werken wij altijd aan energiezuinige producten.

Service

Als een professioneel bedrijf met kwaliteitsproducten, werken we elke dag aan de totale tevredenheid van onze consumenten. Om dit niveau van tevredenheid op een hoog niveau te houden, ondersteunen we onze gebruikers op alle mogelijke manieren. Vanaf het moment van je aankoop tot aan de kwaliteit van de nazorg. Zo hebben wij bijvoorbeeld nog steeds reserveonderdelen beschikbaar voor vervanging of reparaties. Ouders kunnen zo langer van hun Alecto product genieten. Je bent bij ons altijd welkom met vragen of klachten. We proberen je zo goed en snel als mogelijk te helpen via onze klantenservice.

Commaxx BV

Alecto is sinds 2019 onderdeel van Commaxx BV. Commaxx is een wereldleider in de ontwikkeling en verkoop van smart choice consumentenelektronica aan nationale en internationale retailers en importeurs onder verschillende merken, waaronder Lenco, Trebs, Alecto Home, Fysic, Melissa en Gastronoma.

De merken van Commaxx BV worden over de hele wereld verkocht middels eigen webshops of landelijke en lokale distributeurs. Het aantal landen waarin de merken van Commaxx vertegenwoordigd zijn, groeit nog steeds.