Tips babyshower organiseren

woensdag 30 augustus 2017

Tips babyshower organiseren

Image titleGa jij binnenkort een babyshower organiseren voor een zwanger familielid of vriendin? Superleuk natuurlijk! Om ervoor te zorgen dat het een geslaagd feestje wordt, hebben wij wat tips op een rijtje gezet die jou helpen om een leuke babyshower te organiseren.

Hoe organiseer je een babyshower? Dat is een goede vraag. Allereerst is het belangrijk dat je een lijstje maakt met de mensen die een uitnodiging voor de babyshower ontvangen. Check bij familie en vrienden of je niemand vergeten bent, het zou vervelend zijn als je hier te laat achterkomt. Je kunt dit natuurlijk ook altijd even bij de aanstaande vader navragen. Naast de genodigden, is het prikken van een goede datum ook belangrijk. En houd je de babyshower geheim? Verzin dan een goede smoes zodat de aanstaande mama niets doorheeft!

Origineel babyshower cadeau

Wat geef je cadeau aan je zwangere vriendin of familielid? Je wilt natuurlijk met een leuk en origineel babyshower cadeau aankomen. Wij hebben een aantal cadeautips op een rijtje gezet om jou te inspireren!

Babyfoon met camera

Wat dacht je bijvoorbeeld van een Babyfoon met camera? Dankzij dit cadeau kan de aanstaande moeder haar kindje niet alleen horen, maar ook zien. Iets wat kersverse ouders natuurlijk urenlang kunnen!

Nachtlampjes

Of wat dacht je van een leuk nachtlampje voor de aanstaande baby? Baby’s slapen ‘s nachts niet door en het is wel fijn als er een lichtje in de kamer brand als de baby huilt. Zowel voor de baby, als voor de ouders die met het slaap nog in de ogen de babykamer inkomen om de kleine te troosten of te voeden. Want zeg nou zelf, zo’n klein nachtlampje is dan toch veel fijner dan direct het grote slaapkamerlicht aanknallen?Image title

Verder zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en originele babyshower cadeaus te bedenken. Denk aan functionele cadeaus als thermometers om het badwater te checken, of een weegschaal om de baby te wegen en zo de groei en het gewicht in de gaten te houden. Maar kleding voor de baby, knuffeltjes, rammelaars en andere speeltjes blijven natuurlijk ook erg in populair als babyshower cadeau! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, er is zoveel leuks voor baby’s te verkrijgen!

Leuke babyshower ideeën

Maar wat ga je dan doen op de babyshower? Het ligt er natuurlijk aan of je de babyshower thuis geeft of op een andere locatie wat de ideeën betreft. De meeste babyshowers worden op een afgehuurde locatie of thuis gegeven. Vaak zijn babyshowers niet heel actief, want de aanstaande mama is natuurlijk zwanger en kan vaak niet heel actief zijn of alles eten. Wat een leuk idee is voor een babyshower is om bijvoorbeeld elke gast een zwanger-proof hapje mee te laten nemen. Je kunt geld bij elkaar verzamelen voor hapjes en drankjes, maar het is natuurlijk net zo leuk als iedereen wat lekkers meeneemt!

Andere leuke babyshower ideeën zijn het doen van spelletjes. Laat bijvoorbeeld alle gasten een babyfoto van zichzelf meenemen en maak er een spel van. Hang alle foto’s op aan een waslijn en laat iedereen op een papier schrijven wie ze denken dat wie is.

Ook wordt er vaImage titleak een gooi gedaan naar de naam van de baby, dit kan ook het geslacht zijn als deze niet bekend gemaakt is.

Andere spelletjes die vaak worden gedaan is het proeven van babyvoeding, het raden van de buikomvang van de zwangere mama, het ontwerpen van rompertjes en natuurlijk het raden van de Due Date! Laat iedereen een datum opschrijven waarop zij denken dat de kleine het levenslicht gaat zien. De winnaar moet nog wel even op zich laten wachten.

Ook erg leuk is om een mooie groepsfoto te laten maken met de aanstaande mama en haar zwangere buik als middelpunt. Een mooie herinnering aan een geslaagde babyshower!

Aan het laden
Aan het laden