Dé checklist voor het inrichten van de babykamer

maandag 23 oktober 2017

Dé checklist voor het inrichten van de babykamer

Het inrichten van de babykamer is hartstikke leuk, maar kan ook onnodig stress met zich meebrengen. De babykamer is een ruimte waar jij en je kindje een groot deel van de tijd gaan doorbrengen. Creëer daarom een comfortabele omgeving die warmte en liefde uitstraalt. Maar wat heb je nou allemaal precies nodig? Hiervoor heeft Alecto Baby de ‘Babykamer Checklist’ opgesteld waarin alle benodigdheden zijn opgenomen voor de inrichting van een babykamer. Hét hulpmiddel voor kersverse ouders!

Naast een checklist zijn er ook nog andere dingen waaraan je moet denken. Benieuwd naar de Do’s & Dont’s op het gebied van het inrichten van babykamertjes en kinderkamers?

Do’s & Dont’s

Do: begin op tijd met verven

Het is voor je pasgeboren babytje niet goed om verf in te ademen. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met het verven van de babykamer. Zorg voor goede ventilatie en verf op waterbasis. Verf op waterbasis bevat namelijk minder schadelijke stoffen dan verf op terpentinebasis. Zorg ervoor dat je ongeveer 3 maanden voor je bevalling de babykamer en inrichting al klaar hebt!

Don’t: Ledikantje verkeerd plaatsen

In veel kinderkamers zie je de wiegjes tegen de muur staan terwijl dit voor de baby eigenlijk helemaal niet fijn is. Je kindje vindt het namelijk saai om tegen een muur aan te kijken en zal daardoor vaak wegdraaien van de muur. Resultaat is dan vaak een afgeplat hoofdje. Zorg er dus voor dat je de omgeving interessant houdt voor je newborn!  Ook het plaatsen van losse voorwerpen boven de wieg is een veelgemaakte fout. Wanneer je kindje uiteindelijk kan opstaan bestaat de kans dat je kindje de voorwerpen pakt. Daarnaast kunnen de losse voorwerpen op je kindje vallen en dit wil je natuurlijk niet. Zorg er daarom voor dat je de ruimte boven de wieg decoreert met een leuk behang voor babykamers of fotolijstjes die goed vastzitten aan de muur.

Do: kies praktische meubels

Niets is zo vervelend als erachter komen dat die leuke commode zonder lades geen ruimte biedt voor de spullen die je newborn met zich meebrengt. Kies dus voor meubels die meerdere functies vervullen en die genoeg ruimte bieden voor alle spullen.

Don’t: niet verder kijken dan je neus lang is

Het is super zonde als je de gehele inrichting van de babykamer na een paar jaar kan wegdoen omdat je kindje er te oud voor wordt. Koop daarom een babykamer inrichting die multifunctioneel is. Bijvoorbeeld een commode die later als ladekast kan dienen en neutrale gordijnen die je wat langer kan laten hangen. Dit geldt ook  voor de kleuren van je babykamer. Je kindje wordt snel ouder en zal snel een ‘stoere’ kinderkamer willen. Wanneer je kiest voor een rustige en egale basis kun je middels accessoires de kamer ombouwen van schattige babykamer tot stoere kinderkamer.

Do: stel veiligheid voorop

De veiligheid van je kindje wil je garanderen en is het belangrijkste wat er is. In de checklist vind je alle items die je nodig hebt om de veiligheid te garanderen van je newborn. Zorg er in eerste instantie voor dat je een goede babyfoon hebt. Met een babyfoon met camera kun je je babytje altijd in de gaten houden, zonder hem of haar telkens te storen. Bijvoorbeeld deze Babyfoon met camera en kleurenscherm. Hiermee kun je je kindje in de gaten houden zowel in het licht als in het donker. Daarnaast geeft de babyfoon aan hoe warm het is in de babykamer en kan je de camera op afstand bewegen. Is je kindje onrustig en wil je hem geruststellen? Praat via de babyfoon tegen je kindje of schakel op afstand een van de slaapliedjes in.

Wil jij voorbereid beginnen? Download onderstaand de checklist en maak alles klaar voor de komst van je kindje!

Image title

 

Aan het laden
Aan het laden