Babykamer inrichten? Dit zijn de handigste tips

dinsdag 19 mei 2020
Tijd om de babykamer in te richten! De ene aanstaande ouder vindt het geweldig, maakt Pinterest borden en heeft al ruim voor de geboorte de complete babyuitzet bij elkaar gespaard. Andere aanstaande ouders hebben wat extra tijd nodig. Wij zetten een aantal handige tips en tricks op een rij zodat jij de babykamer een succes maakt. 

Complete babykamer

Het aanbod babyspullen is enorm. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dit zijn de 10 belangrijkste items voor op de babykamer. Zo weet je zeker dat de babykamer straks helemaal compleet is.
  1. Ledikantje of wieg met matras en hoeslaken
  2. Commode en aankleedkussen
  3. Opbergboxen en planken voor alle verzorgingsproducten
  4. Babyfoon met handig features zoals een terugspreekfunctie
  5. Stoel om lekker bij je baby te zitten en eventueel borstvoeding te geven
  6. Nachtlampje voor rust en een geborgen gevoel bij je kleintje
  7. Kledingkast voor alle kleding en accessoires van je kleine wonder
  8. Gordijnen om de babykamer donker te maken
  9. Luchtbevochtiger voor de juiste luchtvochtigheid in de babykamer
  10. Accessoires om de babykamer compleet te maken

Een veilige babykamer

Naast een leuke babykamer, is het van nog veel groter belang dat de kamer veilig is. Items als de commode en het ledikantje moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. Toch zijn er nog een paar extra zaken om rekening mee te houden.

Temperatuur en ventilatie van de babykamer

Een gezonde babykamer is tussen de 16 en 18 graden en wordt geventileerd. De juiste babyfoon met camera helpt je ook bij het meten van de temperatuur. Ze geven direct een seintje als het te warm of koud wordt in de babykamer. Een fijne babyfoon is de DVM 150 babyfoon. Van alle gemakken voorzien.

Luchtvochtigheid van de babykamer

Wanneer het op gezondheid aankomt, denk je wellicht niet meteen aan een luchtbevochtiger. Toch is een goede luchtvochtigheid thuis (40-50%) belangrijk voor zowel je kindje als je eigen lichaam. Tranende ogen, droge hoest, hoofdpijn of last van de luchtwegen komt in de meeste gevallen door een te drogen of juist vochtige leefruimte. De BC-24 luchtbevochtiger zorgt voor de juiste luchtvochtigheid in de babykamer.

De plaats van het ledikantje

Zorg dat de wieg of het ledikantje niet in de buurt van een verwarming, in de volle zon of in de tocht staat. Je kleintje heeft nog geen constante lichaamstemperatuur waardoor oververhitting of onderkoeling mogelijk is. Daarnaast kan je kindje zich bij aanraking van de verwarming verbranden.
Het is ook belangrijk een voorkeurshouding bij je kindje te voorkomen. Dit doe je door het ledikantje regelmatig van locatie te wisselen. Wanneer je het ledikantje tegen een muur aan plaatst, kijkt een baby’tje automatisch graag de andere kant op. Hierdoor wordt een voorkeurshouding ontwikkeld. Doordat je kindje deze houding zo vaak aanneemt, kan vervorming in het hoofdje ontstaan.

Veiligheidsmaatregelen in huis

Voorzie stopcontacten van de juiste beveiliging. Deze stopcontactbeveiliger met magneetsluiting zorgt ervoor dat je kindje beschermd blijft tegen ongelukken met stopcontacten. Zodra je kleine wonder begint te kruipen is het belangrijk om nog wat extra maatregelen te nemen zoals een kast- of ladenstopper, beschermers voor tafelhoeken en deurstoppers. De baby veiligheidsset bevat alle items die je nodig heb.

Maak de babykamer compleet

Zodra je de complete babykamer in hebt gericht zijn er nog twee items de kamer echt compleet maken.
De baby projector helpt jouw kindje heerlijk in slaap vallen. Net als alle kleintjes is ook die van jou gefascineerd door beeld en geluid. De projector speelt zachte muziekjes en laad mooie beelden zien op het plafond. Je creëert rust en troost voor jouw kleine wonder.

Is je kindje wat ouder? Dan is de BC 100 monkey slaaptrainer een fijne oplossing om spelenderwijs met tijd om te leren gaan. Wanneer het display blauw kleurt weet je kindje dat het bedtijd is. Het nachtlampje zorgt dat je kindje prettig en veilig in slaap valt. Wanneer je kleintje wakker wordt geeft de kleur van de slaaptrainer aan of het nog tijd is om in bed te blijven of om op te staan. Een blauw display met het maantje betekent in bed blijven, het oranje scherm met het zonnetje betekend opstaan.

Aan het laden
Aan het laden