Wat is het bereik van een babyfoon?

Wat is het bereik van mijn babyfoon binnen? Wat is het bereik van mijn babyfoon met camera? Welke babyfoon heeft het beste bereik? Wat is nu het echte bereik van een babyfoon?
Als babyfoon specialist worden deze vragen ons vaak gesteld. Op deze pagina vind je antwoorden.

Open veld

Het maximale bereik van onze babyfoons is gemeten in open veld. Dat zijn optimale omstandigheden, buiten, zonder obstakels en stoorzenders. In de praktijk, binnenshuis, zal het bereik lager uitvallen.

Hoe zit het precies?

Bij onze babyfoons worden gegevens (geluid en/of beeld) draadloos verzonden en ontvangen via de antennes van de ouder- en babyunit. Het bereik tussen deze twee wordt in bepaald door:
1) De onderlinge afstand
2) Hoogte van de antennes
3) Factoren in de omgeving

Factoren in de omgeving?

ObstakelsImage title en ruis bronnen zullen het bereik van een babyfoon negatief beïnvloeden. Met obstakels worden muren, deuren, ramen en meubels bedoeld. Met ruisbronnen bedoelen we andere elektrische apparaten. In het bijzonder apparaten die ook draadloos gegevens versturen. Denk hierbij aan het draadloze thuisnetwerk (modem/router, access point), telefoons of audio apparatuur.

Heeft je huis dikke betonnen muren en/of goed geïsoleerde muren? Houd dan rekening met een lager bereik.


Samenvattend

Als vuistregel geven we aan dat de meeste van onze babyfoons in en om huis bereik hebben. Ze hebben dan een bereik tot 50 meter.

Wil je de babyfoon dus enkel in en om huis gebruiken? Dan hebben de meeste DECT babyfoons en babyfoons met camera ruim voldoende bereik. Enkel bij goed geïsoleerde huizen (nieuwbouw) met bijvoorbeeld metalen plaatwerk, roosters of gewapend beton kan het bereik van deze babyfoons ontoereikend zijn. Let dus op als de afstand tussen ouder en babyunit meerdere verdiepingen is. Een alternatief is dan een babyfoon met groot bereik of een Wifi babyfoon met camera. 

Is een zo groot mogelijk bereik het allerbelangrijkst voor je? Kijk dan naar een babyfoon met een groot bereik. Deze zijn speciaal ontwikkeld zodat je zelfs bij kennissen in de buurt je kindje nog kan monitoren. Ook handig als je ruim behuisd bet.

Wil je een groot bereik én beeld? Kijk dan naar een wifi babyfoon met camera. in principe is het bereik van deze babyfoons onbeperkt. Als je internet hebt kun je ook je kindje in de gaten blijven houden. Zorg er wel voor dat je draadloze netwerk je hele huis beslaat. Want als je draadloze netwerk problemen heeft met het bereik: dan heeft de Wifi babyfoon in het netwerk dat natuurlijk ook!

Aan het laden
Aan het laden