Tips voor het tweede trimester van de zwangerschap - Alecto

dinsdag 8 augustus 2017

In het tweede trimester van de zwangerschap ben je minimaal 3 maanden zwanger. De aanstaande kleine ziet er aan het einde van dit trimester ook echt uit als een baby. Ook zal jouw buik (hoogstwaarschijnlijk) zo gegroeid zijn dat het duidelijk is dat je zwanger bent.

Tweede Trimester Zwangerschap - Alectobaby

Weken tweede trimester zwangerschap

Het tweede trimester van de zwangerschap loopt van 13 weken zwanger tot en met 26 weken zwanger. Daarna zal je in het derde trimester van de zwangerschap terecht komen, de laatste fase van de zwangerschap.

Tijdens het tweede trimester van de zwangerschap, heb je vaak minder last van zwangerschapskwalen dan in het 1e trimester. Toch kan het wel zo zijn dat je nog last hebt van bepaalde kwaaltjes. Denk hierbij aan pijn in de onderrug, zwangerschapsstriemen, bandenpijn, slapeloosheid, aambeien en brandend maagzuur bijvoorbeeld. Dit zijn enkele zwangerschapskwalen waar je last van kunt hebben tijdens de zwangerschap als je 3 maanden zwanger bent.


Tips zwangerschap tweede trimester

Tijdens het tweede trimester kun je al behoorlijk wat dingen gaan regelen voor de aanstaande baby. Zo kun je onder andere een pretecho laten maken waardoor het geslacht van de baby bekend zal worden. Maar ook een 20-wekenecho is in het tweede trimester van de zwangerschap mogelijk.

Maar ook voor de baby kun je alvast veel dingen regelen zodat dit in het derde en laatste trimester niet meer hoeft. Zo kun je alvast een babyfoon aanschaffen die je kunt gebruiken om je kleintje in de gaten te houden als deze slaapt. Je kunt tegenwoordig zelfs een babyfoon met camera kopen, hoe handig! Maar er zijn nog meer handige producten die je alvast kunt kopen. Denk hierbij aan speciale weegschalen om het gewicht van je baby bij te houden of thermometers om het badwater op de juiste temperatuur te maken. Maar ook voor nachtlampjes, veiligheid en babyvoeding zijn er diverse handige artikelen te vinden die je alvast kunt kopen voor je aanstaande baby!

Aan het laden
Aan het laden