Mijn eerste Sinterklaas: pakjesavond met je baby

vrijdag 1 december 2017

Mijn eerste Sinterklaas: pakjesavond met je baby

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land! De tijd van tradities, samen zijn, cadeautjes, pepernoten en chocoladeletters is dan ook weer aangebroken. Maar dit jaar is voor jou, als kersverse ouder, extra speciaal. Het is namelijk de eerste sinterklaas van je kindje! Maar hoe vier je Sinterklaas met je baby?

Sinterklaas Alecto baby Pakjesavond

Hoewel je baby nog erg klein is en er waarschijnlijk weinig van zal meekrijgen is de eerste Sinterklaas van je kindje het perfecte moment om tradities te beginnen. Kleine eenvoudige tradities die ieder jaar terugkomen kunnen al van grote waarde zijn voor je opgroeiende kindje. Hoewel je kindje nu nog niet actief kan deelnemen is het voor de ouders erg speciaal om een traditie te beginnen. Bak bijvoorbeeld op 5 december samen kruidnoten of zing iedere avond sinterklaasliedjes. De meest bekende traditie die bij Sinterklaas hoort is natuurlijk het zetten van de schoen. En hoe super schattig is het om een babyschoentje bij de openhaard te zetten!?

Sinterklaas cadeautjes voor je baby

Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat je kindje niet zoveel snapt van het concept cadeautjes geven. Maar dit wil niet zeggen dat ze er niet van genieten! Het gekraak van het inpakpapier, de felle kleurtjes en de veranderende vormen vinden kindjes vaak geweldig. Daarnaast weet jij het beste waar jouw kindje het meeste aan heeft en het meeste mee zal spelen. Ook kan je natuurlijk een Sinterklaas cadeautje kopen die zowel voor jou als voor je baby handig is. Zoals deze baby projector. Door middel van zachte muziek en mooie beelden helpt de projector je kindje met inslapen. Kortom: een Sinterklaas cadeautje voor je baby en jezelf!

Vier je pakjesavond met je familie? Zorg er dan voor dat jullie de cadeautjes op elkaar afstemmen. Zo voorkom je dubbele cadeautjes en cadeautjes waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.

Een heerlijk avondje

Voor je het weet is het 5 december en kan je gaan genieten van de eerste pakjesavond met je baby. Maak er een gezellig avondje van met Sinterklaas versieringen, liedjes, pepernoten en chocoladeletters. Je kindje zal het gegarandeerd allemaal prachtig vinden! Onthoud wel dat het ook vermoeiend kan zijn voor je kindje en het stress kan opleveren. Probeer daarom ook tijd in de plannen dat je kindje kan rusten. Je wilt natuurlijk geen huilbuien tijdens pakjesavond. Dankzij de babyfoon met camera kan jij met een gerust hart bij de visite blijven terwijl je kindje lekker ligt te slapen.

Sinterklaas surprise voor je baby

Surprises en sinterklaasgedichten horen natuurlijk ook bij pakjesavond. Wil jij je kindje niet buitensluiten? Neem je baby ook mee in de loting! Het is super leuk voor jou of je familie om een surprise voor je baby en een sinterklaasgedicht voor je baby te maken

Denk voor de Sinterklaas surprise voor je baby aan iets liefs. Maak een grote knuffel of (nog leuker) een klieder Sinterklaas surprise. Maak bijvoorbeeld een grote ‘meptaart’! Gegarandeerd succes bij de baby en hilarische foto’s voor later!

Een Sinterklaasgedicht schrijven voor je pasgeboren baby is niet zo moeilijk. Schrijf lieve woordjes en bewaar het Sinterklaas  gedichtje voor later. Zo zal je baby later leuke herinneringen hebben aan een mooie Sinterklaastraditie.

 

Weten hoe jij de eerste Sinterklaas van je baby onvergetelijk kan maken?  Volg de volgende stappen

1. Maak je eigen planning

Nu je je eigen familie hebt is het tijd om zelf te plannen wanneer en waar je Sinterklaas wil vieren. Wil je het thuis vieren of juist niet? Stem dit af met je familie zodat de eerste Sinterklaas van je baby magisch wordt!

2. Maak ruimte voor nieuw speelgoed

Ruim op zodat je ruimte hebt voor alle nieuwe cadeautjes. Geef speelgoed en kleding die je kindje niet meer past of gebruikt bijvoorbeeld aan een goed doel of een zwangere vriendin. Zo heb jij meer ruimte en maak je een ander blij!

3. Maak een verlanglijstje voor je baby

Om ervoor te zorgen dat je kindje cadeautjes krijgt waar je ook echt op zit te wachten is het verstandig om een (online) verlanglijstje op te stellen.

4. Vier het samen met familie

Het leukste is natuurlijk om Sinterklaas te vieren met degene die je liefhebt. Of je nou een grote of kleine familie hebt zorg ervoor dat je samen bent en een avond hebt om nooit te vergeten!

5. Start tradities

Tradities zorgen later voor waardevolle herinneringen en leuke verhalen. Start nu je een kindje hebt met je eigen familietradities!

6. Bezoek Sinterklaas en zijn pieten

Hoe leuk is het om met je kindje Sinterklaas te bezoeken? Vergeet dit niet te filmen! Ieder kindje reageert anders op Sinterklaas en hoe leuk is het om dit later terug te kijken!?

7. Lees Sinterklaasverhaaltjes voor

Zorg ervoor dat jij en je kindje helemaal in de Sinterklaas stemming zijn door ’s avonds Sinterklaas verhaaltjes voor te lezen. Zo maak je deze tijd voor jullie beiden nog leuker en specialer.

8. Geef 1 super speciaal cadeau

Je kindje zal genoeg speelgoed krijgen maar het is ook heel bijzonder om 1 speciaal cadeau te geven waar je kindje later nog gebruik van kan maken. Denk aan bijvoorbeeld aan een armbandje of een fotoboekje. Ook leuk: schrijf ieder jaar een mooi Sinterklaasgedicht voor je kindje. Zo heeft deze later een heel bundeltje met mooie en originele herinneringen!

9. Maak foto’s

De tijd vliegt, het klinkt cliché maar het is echt waar! Maak daarom veel foto’s ook tijdens Sinterklaas! Maak er vervolgens een leuk boekje van die je later met je gezin kan terugkijken. Tegenwoordig zijn er leuke Sinterklaas shirts te krijgen voor je baby. En hoe leuk is het om je baby in een schattig Sinterklaas shirt op de gevoelige plaat vast te leggen?!

10. Versier je huis

Kom helemaal in de Sinterklaas sferen door je huis te versieren. Raamversieringen, slingers en posters om de goedheiligman te verwelkomen!

 

Je bent nu helemaal klaar voor een heerlijk avondje met je baby!

Aan het laden
Aan het laden