De eerste vakantie met een baby, tips en bestemmingen!

vrijdag 4 augustus 2017
De eerste vakantie met een baby kan een hele uitdaging zijn. Waar ga je naartoe, wat wordt het vervoer naar de bestemming en wat moet je allemaal meenemen? 

Eerste vakantie met baby

Je wilt natuurlijk zorgeloos met je baby op vakantie, en daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Wanneer je hiervoor zorgt, zul je echter merken dat met een baby op vakantie gaan heerlijk is.

Bestemmingen voor een vakantie met een baby

Allereerst moet je een bestemming uitkiezen voor de eerste vakantie met de kleine. Er zijn ontzettend veel mooie bestemmingen in zowel binnen- en buitenland waar je zorgeloos kunt genieten met het hele gezin. Ga je voor een zonvakantie met een baby? En wordt het een vliegreis of autovakantie? Wij noemen graag een aantal bestemmingen die ideaal zijn voor de eerste vakantie met een baby.Op vakantie met je kleintje _ Alectobaby

Frankrijk

Een vakantie naar Frankrijk is ideaal voor de eerste vakantie met je baby. Zo is Frankrijk niet ver weg zodat je hier gemakkelijk met de auto heen kunt rijden, zijn er veel kindvriendelijke accommodaties en prachtige stranden.

Spanje

Ook Spanje is een fijne vakantiebestemming voor een vakantie met je kindje. Wel is Spanje met de auto vaak net te ver weg, dus wellicht dat je als vervoer beter voor een vliegtuig kunt kiezen. Spanje is een mooi en veelzijdig land waar genoeg kindvriendelijke hotels en campings te vinden zijn waar je terecht kunt.

Nederland

Maar wie weet blijf jij liever in eigen land voor de eerste vakantie met je baby. Veel Nederlanders kiezen ervoor om tijdens hun vakantie in eigen land te blijven. Lekker uitwaaien aan zee of naar de camping. Wanneer er iets aan de hand is, ben je ook zo weer thuis.


Handige items die je niet moet vergeten mee te nemen op vakantie

Het hebben van een checklist voor de vakantie met een baby is erg handig om niets te vergeten. Wij geven je graag wat tips voor handige items die je niet moet vergeten mee te nemen op vakantie.

Babyfoon

Een goede babyfoon is belangrijk wanneer je op vakantie gaat met een baby. Wanneer je kindje op bed ligt, houd je zo gemakkelijk een oogje (oortje) in het zeil. Blijf uiteraard wel in de buurt, zo kun je direct in actie komen wanneer er iets aan de hand is met je kleine. Alecto Baby verkoopt naast reguliere babyfoons ook babyfoons met camera, zodat je letterlijk een oogje én oortje in het zeil kunt houden.

Nachtlampje

Een nachtlampje is een item waar veel kinderen behoefte aan kunnen hebben. Vooral wanneer ze in een vreemde omgeving slapen tijdens vakantie, kan het hebben van een klein nachtlampje een veilig gevoel geven bij je baby. Alecto Baby heeft veel verschillende soorten nachtlampjes in het assortiment.

Veiligheid

Thuis is alles natuurlijk babyproof gemaakt, maar ook vakantie is veiligheid erg belangrijk. Je kunt wat items voor kinderveiligheid meenemen op vakantie om ook daar de veiligheid van je baby te waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een muggensteker,insectenvanglamp, stopcontactbeveiligers, tafelhoekbeschermers en meer.

Voeding

Het opwarmen van voeding voor je baby onderweg kan erg lastig zijn. Daarom heeft Alecto Baby een flesverwarmer voor thuis en in de auto in het assortiment. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, hoef je onderweg niet haastig op zoek naar een benzinepomp of restaurant om de voeding van je baby op de juiste temperatuur te krijgen.

Aan het laden
Aan het laden