Babyfoons van Alecto Baby, veiligheid voorop!

donderdag 26 oktober 2017

Babyfoons van Alecto Baby, veiligheid voorop!

Bezorgde ouders vragen ons wel eens of het mogelijk is om op onze babyfoons in te breken. In dit artikel leggen we uit wat Alecto Baby doet om er voor te zorgen dat onze babyfoons helemaal veilig zijn. 

Iedereen heeft wel eens babyfoon spookverhalen gehoord. Dat een onbekende meekeek met een babyfoon met camera. Of, enger nog, dat die onbekende tegen een baby praatte of schreeuwde. Als babyfoon fabrikant vinden we de veiligheid van onze klanten en kinderen het allerbelangrijkst. En daar hoort ook privacy bij. Daarom doen wij er alles aan om onze producten helemaal veilig te maken. In zowel het gebruik als de technische beveiliging. Zodat niemand die een Alecto babyfoon heeft zo’n spook ervaring mee hoeft te maken.

Wifi babyfoons of babyfoons met camera die via internet beelden zenden

Onze wifi babyfoons zijn op de volgende manieren beveiligd. De babyfoons maken na installatie direct contact met het smartphone of tablet. Er lopen dus geen beelden via een centrale server. Dit maakt het een stuk lastiger om de beelden te onderscheppen. Daarnaast heeft elke babyfoon een unieke code. Zonder die code is het niet mogelijk om de camera te installeren, laat staan beelden te zien. Onze camera is in Nederland ontwikkeld en de beveiligde servers, die de eenmalige installatie verzorgen, staan in Europa. 

Onze andere babyfoons met camera (zonder internet)

Onze “normale” babyfoons met camera zijn op andere manieren beveiligd. Deze digitale babyfoon met camera maakt een 1 op 1 gecodeerde verbinding met de ouderunit/scherm. Er is geen verbinding met het internet. Hoewel het technisch mogelijk is om op dit signaal in te breken is dit bijzonder gecompliceerd.

Belangrijk is om te begrijpen dat de draadloze techniek werkt met een zendbereik. Deze babyfoons hebben een bereik van 25 tot 50 meter in en om huis. Buiten dit bereik is het niet mogelijk met deze babyfoon verbinding te maken door de ouderunit. In praktijk is dit bereik dus beperkt tot 1 á 2 huizen rondom waar de babyfoon staat.

Een technisch zeer begaafd persoon met een diepgaande kennis van draadloze communicatie en in het bezit van specialistische apparatuur zou dit signaal in theorie kunnen onderscheppen. Bovendien kan dit uitsluitend wanneer deze persoon zich ook nog eens in binnen het bereik van de babyfoon bevind. Dat is dus binnen 25 tot 50 meter in en om huis. Deze situatie is buitengewoon onwaarschijnlijk. Je kan dus met een gerust hart deze babyfoons gebruiken en er op vertrouwen dat er geen onbekenden meekijken.

Samenvattend

Onze babyfoons met camera zijn erg veilig. Ze voldoen aan alle richtlijnen voor gebruik in Europa en zijn door onze technici uitvoerig getest. Daarnaast hebben we extra maatregelen waarmee we het veilig gebruiken van onze WiFi babyfoons waarborgen. Wij kunnen daarmee het veilig gebruik van onze babyfoons met camera garanderen. Kies daarom met een gerust hart voor Alecto babyfoons. Heb je er al één? Dan kun je deze met een gerust hart blijven gebruiken.

Aan het laden
Aan het laden